67679509_2926169584091234_4672221559534911488_o.jpg

NE YAPIYORUZ?

BiGG3INN, TÜBİTAK tarafından teknoloji tabanlı iş fikri sahibi girişimcilere 900.000 TL sermaye desteği verilen 1812 - Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı (BiGG Yatırım, eski adıyla TÜBİTAK 1512) programının 1. aşama faaliyetlerinin yürütüldüğü ve seçilen girişimcilere:
- eğitim,
- mentorluk,
- müşteri ve yatırımcı tanıştırmaları,
- kurumsal şirketlerle iş birliği geliştirme ve pilot uygulama yapma,
- ön prototip / MVP imalatı, laboratuvar altyapısı kullanım
imkanlarının sunulduğu bir girişimci destek programıdır. (2023-2025)


Konsorsiyum Hangi Kurumlardan Oluşuyor?

Sabancı Üniversitesi Inovent A.Ş., Türkiye'nin ilk teknoloji ticarileştirme ve çekirdek fon şirketi olarak 2006 yılında %100 Sabancı Üniversitesi sahipliği ile kurulmuştur. Inovent, özellikle akademi temelli girişimciliğe odaklanmak suretiyle, henüz erken aşamada olan teknolojilerin ticarileştirilmesini yönetir. Girişimlere, müşteri, fon ve yatırım bulma hizmetleri veren Inovent bir stratejik danışmanlık ve iş geliştirme şirketidir. Sabancı Üniversitesi girişimcilik ekibi, BiGG yürütücü kuruluş yönteminin başladığı ilk yıl olan 2015 yılından beri birçok BiGG programı yürütmüş ve onlarca girişimcinin programdan faydalanmasına destek olmuştur.

2012 yılında, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde faaliyete başlayan Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Gelişltirme Bölgesi, konularında uzmanlaşmış 15 çalışanıyla  “Teknopark, Kuluçka Merkezi, Ön Kuluçka Merkezi, TTO,  FSMH Bilgi ve Doküman Birimi ve AB Proje Birimi şeklinde yapılandırılmıştır. Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi NKÜTEK; ülkemizde bulunan 84 TGB  arasında 2018 yılı performans indeksleri değerlendirilmesinde 22. sırada yer almaktadır. NKÜTEK kuruluşundan bu yana ulusal ve uluslararası projelerde başarıyla yer almış olup hala AB Proje Birimimiz tarafından AB Cosme, H2020 projeleri yürütülmektedir.

Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Mayıs 2005 tarihinde kurulmuştur. Teknokent bünyesinde 100’den fazla firma yer almaktadır. Beş modülden oluşan Çukurova TTO ve Kuluçka Merkezi’nin yanı sıra Avrupa İşletmeler Ağı (EEN), Adana Girişimcilik Merkezi, Kimya Vadisi, Adana Ayakkabı ve Moda Tasarım Merkezi gibi projeler Teknokent’te yürütülmekte olup toplamda 20 kişiyi aşan bir ekip çalışmaktadır. Adana Girişimcilik Merkezi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteği ile kurulmuştur. Akıllı Tarım, Akıllı Sağlık, IOT gibi yeni nesil teknolojiler ve Film, Oyun, Animasyon gibi Dijital Yaratısı Sektörlere odaklanan AGM’de Makerspace, Motion Capture Studio, Digital Fablab, Sinema Atölyesi yer almaktadır. AGM kapsamında Patlat Fikrini Bootcamp Ön Kuluçka programları, Demo Day günleri, Meet-Up’lar, Start-Up Weekend, Hackathon etkinlikleri, Ar-Ge Proje Pazarı, Melek Yatırımcı Buluşmaları düzenlenmekte, girişimcilere mentorlük destekleri verilmektedir.   

NE YAPIYORUZ?

BiGG3INN kapsamında seçilen girişimcilere; başta Sabancı Üniversitesi ile Sabancı Üniversitesi Inovent A.Ş Startup Hızlandırma Programı, Çukurova Teknokent ve Namık Kemal Üniversitesi Teknopark’ın sahip olduğu akademik ve sektörel birikimden faydalanma imkanı sunuyor, eğitim ve mentorluk desteği, iş geliştirme ve uluslararası pazarlara erişim, fikri mülkiyet yönetimi, ürün ve müşteri geliştirme imkanları ve BiGG3INN program ortaklarının sahip olduğu iş ve müşteri ağına dahil olma fırsatları sağlıyoruz.


Hiçbir iş, yeterince küçük parçalara bölünebilirse, zor değildir.
— Henry Ford

NELER SUNUYORUZ?

Eğitim

Yüksek teknoloji girişimlerine uygun olarak tasarlanan, eğitimlerin ve uygulamaların iç içe olduğu müfredatımız şunları içermektedir:

- Temel Girişimcilik Eğitimleri
-  İş fikri doğrulama, problem-çözüm uyumu ve ürün-pazar uyumu eğitimi
- Pazar ve rekabet analizi eğitimi
- Patent stratejisi geliştirme eğitimi
- Patent temelli teknolojiler için İş modeli geliştirme ve iş modeli doğrulama eğitimi
- İş Planı Hazırlama ve Ar-Ge Projesi Yazma Atölyeleri
- Sunum Teknikleri Eğitimleri
- Satış ve Müşteri Sunumu Hazırlama Eğitimleri


Mentorluk

- Tematik teknoloji alanları özelinde sektörel ve akademik mentorluklar

- Konusunda uzman akademisyen ve araştırmacılarla birebir çalışma imkanı

- Sektör profesyonellerinden birebir destek alma şansı


Yatırım ve Fon Olanakları

- Sabancı Üniversitesi, Sabancı Holding ve bağlantılı teknoloji yatırım fonları ile ek sermaye imkanlarından yararlanma imkanı


Müşteri ve İş Ağı

- Sabancı Holding grup şirketleri ve Sabancı Üniversitesi Inovent A.Ş portföy şirketlerine doğrudan erişim

- SUCool iş ve kurumsal şirket ağına katılım

- Sabancı Üniversitesi Sanayi İlişkileri ve Lisanslama Ofisi’nin (İLO) ulusal ve uluslararası iş ağından faydalanma

Altyapı

- Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, KORDSA Kompozit Malzemeler Mükemmeliyet Merkezi ve Collaboration Space FabLab altyapısından faydalanma

- Sabancı Üniversitesi Avrupa İşletmeler Ağı’nın global işletme ağına erişim


Uluslararası Pazarlara Erişim

BiGG programı sonrasında Sabancı Üniversitesi Inovent A.Ş. ve SUCool programlarına katılan girişimler daha önceki yıllarda gerçekleştirilen Londra, San Francisco, Boston, Berlin, Lizbon ve Bahreyn gibi girişimcilik merkezlerine gerçekleştirilen İş Geliştirme Kampları’nda yer alabilir.

Portföye katılan firmalar için çeşitli iş geliştirme ve fon destekleri sunulur.


Çıktılar

BiGG3INN programı sonunda hedef şu 6 çıktıyı elde etmektir:

- Letter of Intent (müşteri niyet mektubu ya da ilk müşteri)

- Business Model Canvas (iş modeli kanvası)

- Competitive Landscape (rekabet analizi)

- Go-to-market Strategy (pazara giriş stratejisi)

- Roadmap (yol haritası)

- Pitchdeck (yatırımcı sunumu)