Hibe Almaya Hak Kazananların Yapması Gerekenler

TÜBİTAK’ın 200.000 TL’lik BiGG hibe programının 2018/2 çağrısının sonuçları 19 Mayıs 2019’da açıklandı. Türkiye genelinden 146 girişimci bu hibeyi almaya hak kazandı. (TÜBİTAK duyurusu burada: http://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/tubitak-bigg-2018-yili-2-cagrisinin-sonuclari-belli-oldu)

BiGG 2018 yılı 2. çağrısına Türkiye genelinden 4594 iş fikri başvurusu yaptı. Bu başvurulardan 1833 girişimci 30 resmi uygulayıcı kuruluştan 1. Aşama desteği aldı. Uygulayıcı Kuruluşlar tarafından iş planına onay verilen girişimciler arasından 553’ü TÜBİTAK’ın panel değerlendirmesine kabul edildi. TÜBİTAK tarafından yürütülen ve akademisyenler, sanayiciler ve yatırımcılardan oluşturulan panel değerlendirmeleri sonucu ise 146 girişimcinin Teknogirişim Sermayesi Desteği alması uygun bulundu.

 

Peki, hibe almaya hak kazanan girişimcileri şirket kuruluş sürecinde neler bekliyor? Aşağıda, TÜBİTAK tarafından gönderilen açıklamalara yer veriyoruz:

1. Girişimcilere şirket kuruluş sürecine ilişkin bilgilendirme e-postası gönderilmiştir. Değerlendirme sürecinin uzaması nedeniyle Çağrı Takviminde 1 Haziran olan Destek Başlangıç Tarihi 1 Temmuz 2019 olarak belirlenmiştir.

2. Şirket kurulumu için son tarih 31 Mayıs 2019 olarak belirlenmiştir. Kuruluma dair istenen, 1) Ticaret Sicil Gazetesi, 2) Vergi Levhası, 3) İmza Sirküleri belgelerinin bu aşamada sadece firma kaşeli ve imzalı kopyası istenmektedir. Ticaret sicil gazetesinin 15 güne yakın sürede yayınlanması sebebiyle daha sözleşme imzalama aşamasında getirilmek şartıyla yerine, Ticaret Sicil Tasdiknamesi kabul edilecektir.

3. Şirket tesciline ilişkin bu belgelerin, ilgili uygulayıcı kuruluşlar tarafından toplanıp, 17 Haziran 2019 tarihine kadar TÜBİTAK’a iletilmesi, destek sürecinin 1 Temmuz 2019 tarihinde başlayabilmesi için çok önemlidir.

4. Girişimcilerin kurdukları şirkete ait bilgileri PRODİS’e (eteydeb.tubitak.gov.tr) kaydetmesi gerekmektedir. Bunun için PRODİS’te projelerini gördükleri ekrandan “Şirket Belirleme Bağlantısı” kullanılabilir. Kuruluş bilgilerinin sisteme kaydedilmesi hazırlanacak sözleşmelerin eksiksiz olması için önemlidir. Girişimciler 1 Temmuz 2019 tarihinde Ankara’da yapılacak sözleşme imzalama etkinliğine davet edileceklerdir. Etkinliğe ait detaylı bilgi daha sonra iletilecektir.

5. Sermaye desteğinin ilk ödemesi TÜBİTAK ile karşılıklı sözleşmenin imzalanmasının ardından yapılacağından, belirlenen takvime göre iş planı faaliyetlerini gerçekleştirmek için yukarıda anlatılan ve diğer gerekli hazırlıkları (iş yeri kiralama, gerekiyorsa çalışılan kurumdan ayrılma, yasal izinler, vb.) en kısa tamamlamaları beklenmektedir.

 

BiGGinner ekibi olarak farkettik ki TÜBİTAK desteği ile kurulan şirketlerin kurucuları mali ve yasal konularda eksiklikler yaşıyor, hak ettikleri teşvikleri tam anlamıyla kullanamıyor, maddi kayba uğruyor. Biz de bir online eğitim organize ettik. [BiGGinner destekli girişimcilere ÜCRETSİZ!]

TÜBİTAK desteği alarak şirket kuracak girişimcilerin teşvik ve avantajlardan tam anlamıyla faydalanması için bilmesi gereken Mali ve Yasal süreçlerin anlatıldığı online eğitime kayıt olabilirsiniz. [BiGGinner destekli girişimcilere ücretsiz!]

TÜBİTAK desteği alarak şirket kuracak girişimcilerin teşvik ve avantajlardan tam anlamıyla faydalanması için bilmesi gereken Mali ve Yasal süreçlerin anlatıldığı online eğitime kayıt olabilirsiniz. [BiGGinner destekli girişimcilere ücretsiz!]

Önceki
Önceki

TÜBİTAK Projesi Yürütürken Bilinmesi Gereken Mali Süreçler Eğitimi

Sonraki
Sonraki

BiGG Hibe Programını Youtube Videosunda Tanıyın