Sabancı Üniversitesi’nden BİGG‘de Büyük Başarı

BiGG 2023-1 dönem sonuçlarında, Sabancı Üniversitesi Inovent tarafından TÜBİTAK’a yönlendirilen 8 girişim, TÜBİTAK tarafından Mükemmeliyet Mührü alarak, 900.000 TL’lik yatırım desteğine hak kazandı.

TÜBİTAK tarafından yürütülen 2. Aşama değerlendirme süreçlerini başarıyla tamamlayan 8 girişim, “Girişimcilik Destek Programı”ndan faydalanmak üzere şirket kurulumlarını gerçekleştirecekler.

Program kapsamındaki 37 yürütücü kuruluş arasında, fikri mülkiyet yönetim şirketi ve Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) statüsünde yer alan Sabancı Üniversitesi Inovent A.Ş.; BiGG 1. aşama süreçlerini yürüterek, teknoloji odaklı iş fikri olan girişim başvurularının toplanması, değerlendirilmesi, uygun bulunan iş fikirlerinin ön kuluçkaya alınarak iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirilmesi ve nitelikli iş planlarının hazırlanması süreçlerinde 16 girişime destek sağladı. 

Bu girişimler arasında yer alan 8 girişim, 900.000 TL’lik yatırım desteğine hak kazandı. Başarılı bulunan iş fikirleri arasında Sabancı Üniversitesi öğretim üyelerimiz Adnan Kefal ve Murat Kaya Yapıcı ile Sabancı Üniversitesi doktora öğrencimiz Mehmet Sinan Tübcil ve lisans öğrencilerimiz Bensu Gümüş ve Kaan Sönmez’in girişim fikirleri de yer alıyor. Böylece Sabancı Üniversitesi bağlantılı 5 yeni teknoloji şirketi TÜBİTAK desteği ile şirketleşmiş oldu.

Previous
Previous

BiGG Programında Bir İlke İmza Attık: Eş Yatırım

Next
Next

BiGG 2024-1 Odak Alanları